انواع سنسور هوشمند | ۵ نوع از مهمترین ها

انواع سنسور هوشمند

انواع سنسور هوشمند

سنسور های هوشمند چه سنسور هایی هستند؟

حسگر یا سنسور هوشمند دستگاهی است که ورودی را از محیط فیزیکی دریافت می‌کند و از منابع محاسباتی داخلی برای انجام عملکردهای از پیش تعریف‌شده پس از شناسایی ورودی خاص استفاده می‌کند و سپس داده‌ها را قبل از ارسال آن پردازش می‌کند. سنسورهای هوشمند جمع‌آوری دقیق‌تر و خودکار داده‌های محیطی را با نویز اشتباه کمتر در میان اطلاعات دقیق ثبت‌شده امکان‌پذیر می‌سازند.

مطلب پیشنهادی ۱انواع سنسور هوشمند : مزایای هوشمند سازی خانه برای کودکان

سنسور هوشمند در عصر حاضر نقش مهمی در شناخت بهتر جهان اطراف ما دارد. از این سنسورها در هر بخشی استفاده می‌شود تا زندگی انسان راحت‌تر و بهتر شود. تنظیم روشنایی، ردیابی وسایل، تامین امنیت و … تنها چند کاربرد ساده سنسور هوشمند است. سنسور های هوشمند به نوعی چشم و گوش خانه یا محل کار هوشمند شما هستند و بدون آنها عملاً تعاملات این سیستم به‌صورت یک‌طرفه انجام خواهد پذیرفت.

 

ویژگی های سنسورهای هوشمند (انواع سنسور هوشمند)

• کم هزینه باشد تا از نظر اقتصادی بتوان در تعداد بالا هم از آن استفاده کرد.
• از لحاظ فیزیکی کوچک باشد تا بتواند در محیط‌های مختلف بدون دیده شدن کار کند.
• قابل تنظیم از طریق ارتباط بی‌سیم باشد و یا خودش قابلیت تنظیم خودکار داشته باشد

 

• بی‌سیم باشد، چرا که استفاده از سیم معمولا امکان‌پذیر نیست.
• بتواند بدون نیاز به تعویض باتری در مدت زمان طولانی کار کند.
• قابلیت تشخیص ایراد و تصحیح آن را داشته باشد.
• قابلیت پیش پردازش داده‌ها را داشته باشد.

مطلب پیشنهادی ۲ انواع سنسور هوشمند: مزیت پارکینگ هوشمند

انواع سنسور هوشمند
انواع سنسور هوشمند

انواع سنسور های هوشمند

مطلب پیشنهادی ۳ انواع سنسور هوشمند : تفاوت خانه هوشمند با خانه معمولی

۱. سنسور حرکتی

کوچکترین مدخل مثل یک پنجره باز کافی است تا هنگاهی که مشغول به انجام اموراتتان هستید، سارقان به محل زندگی شما دستبرد بزنند. در این شرایط، نصب سنسور­های هوشمند حرکتی، راه را بر آن­ها خواهد بست. وجود این سنسورها شما را از کوچکترین حرکات آگاه می­کند. حتی می­توان سیستم روشنایی و سنسور حرکتی را نیز با یکدیگر ادغام کرد؛ به طور مثال، زمانی که سنسور حرکتی، ورود افراد غریبه را در راهرو تشخیص داد، لامپ آن قسمت روشن شود.

یکی دیگر از کاربردهای سنسور حرکت، مراقبت مجازی در مکان‌های پر خطر است. برای نمونه میتوانید هر بار که کودکی به آب استخر نزدیک شد، متوجه حضور او شوید. این سنسورها در مدلهای سقفی، دیواری و ضدآب (قابل نصب در فضای آزاد) تولید و عرضه میشوند و لازم است قبل از خرید و نصب به مشخصات فنی آنها توجه شود.

۲. سنسور دما و ترموستات هوشمند

سنسور دمای خانه هوشمند به صورت مداوم دمای داخل خانه شما را اندازه گیری کرده و به این شکل به ترموستات های هوشمند کمک میکند تا دمای ایده آل خانه را جهت آسایش اهالی تنظیم کند. ترموستات های هوشمند با کمک انواع سنسور هوشمند دمایی میتوانند زمانی که شما از خانه بیرون میروید، دمای هوا را کاهش داده و پیش از آنکه وارد خانه شوید دما را بالا ببرند. حتی برخی از ترموستات های هوشمند، میتوانند دمای خانه را بر اساس تشخیص عادات رفت و آمد و ترجیحات دمایی شما تنظم کنند. و این در صرفه جویی از هزینه ها و انرژی، گام بسیار بزرگی است.

مطلب پیشنهادی ۴ انواع سنسور هوشمند : ۴ نکته آشپزخانه هوشمند

۳. سنسور روشنایی هوشمند

کاربرد این سنسور ها در روشنایی هوشمند است. سنسور روشنایی یکی از سنسورهای خانه هوشمند است که با توجه به شدت نور طبیعی محیط، میزان روشنایی را تنظیم و در صورت لزوم سیستم نورپردازی خانه را فعال می کند. در واقع وظیفه اصلی این سنسور ها این است که با سناریو های از پیش تعیین شده در واقع نیاز، هنگامی که روشنایی محیط کم است، آن را زیاد و هنگامی که روشنایی محیط زیاد است، آن را کم کند.

این موضوع در صرفه جویی انرژی نقش بسزایی دارد.
ترکیب سنسور های روشنایی و حرکتی ، همانطور که پیش تر اشاره شد نیز می تواند اتفاق بیفتد که در این صورت، هنگام تردد افراد در محیط، مثل راهرو، سیستم روشنایی و حرکت تواما وارد عمل شده و روشنایی محیط تامین می گردد.

۴. سنسور درب

سنسور درب در واقع نوعی از سنسور حرکت است. اما به جای اینکه فقط هشدار بدهد، می‌تواند فیلم زنده از درب خانه پخش کند، حتی اگر هنوز زنگ به صدا در نیامده باشد. این سنسور، به خصوص برای کسانی که تنها زندگی می‌کنند و یا تمایلی به باز کردن در برای فروشندگان و افراد ناشناس ندارند کاربرد دارد.

مطلب پیشنهادی ۵ انواع سنسور هوشمند  : مزایای پرده هوشمند

۵. سنسورهای دودی/ حرارتی

تجویز ساختمانها به سیستم های اعلام و اطفای حریق امری ضروری در جلوگیری از بروز خسارات مالی و جانی برای افراد دارد. لذا نصب انواع سنسورهای دودی، حرارتی و یا ترکیبی الزامی میباشد تا در زمان وقوع حریق به موقع عملکرده و مانع از بروز خطرات جانی و مالی شوند.

در سیستمهای هوشمند این نوع سنسورها در زمان وقوع حریق سناریوهای بسیار کاربردی را اجرا میکنند. بطوریکه با تشخیص حریق ضمن به صدا درآوردن سیستم هشدار، دربهای برقی راه پله فرار را باز میکند، آسانسور را به طبقه همکف فرامیخواند و فنهای فشار مثبت را فعال میکند.

شما میتوانید مطالب بیشتری را در مورد خانه هوشمند از این لینک مطالعه کنید

Admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *